RSS

Over the Rainbow

02 feb

Het Antwerps stadsbestuur stelt expliciet dat ambtenaren in functie geen regenboogshirt aan het loket mogen dragen (als teken van hun homoseksuele geaardheid).  Prima, maar dan ook geen Kruisbeeld ophangen. En ook geen Vlag laten wapperen aan het stadshuis. Want nergens vermeldt men waarvoor die Vlaamse Leeuw (of Belgische tricolor) staat. En dus geeft dit mij het idee dat die vlag staat voor Bodem, Bloed en Vaderland. En dat wil ik niet want dat is duidelijk vulgair nationalisme en dus niet neutraal.

En wat dan met de das (plastron in het Verkavelingsvlaams). Symbool van mannelijkheid, n.l. een fallus. Ik wil niet als vrouw geconfronteerd worden met een ambtenaar die zijn lul symbolisch rond zijn nek heeft hangen. Weliswaar nog verticaal neerwaarts, maar je weet maar nooit. Bovendien doet mij dat denken aan zelfdoding door zelfwurging, m.a.w. wanneer ik een ‘plastron’ aan doe, dan is dat om een seksspel te spelen. (“jij draagt nooit een plastron” roept men mij hier toe, en dat klopt. Een das -je weet wel, zo’n stinkdier- zou ik wel willen dragen. Maar dan out ik mezelf als surrealist. En dat mag ook niet.)

Wegens misplaatste outing van Moeder Natuur (zie de overdaad aan kleurtjes aan de hemel in dit landschap) regenboog zebraheeft het Antwerps stadsbestuur beslist om alle dieren voortaan enkel nog zwart-wit te kleuren. Simplismus musst sein. Het duale denken wordt daarmee in ere hersteld. Aan u voortaan de (juiste) keuze te maken.
Tevens wordt overwogen om de ‘vloerbekleding van stadsparken‘ (in de volksmond het gras genoemd) niet langer in het groen te kleuren omdat dit de schijn opwekt dat men wandelt of sjot op een door een ecologische partij aangeboden veld. Monsanto werd gevraagd om te zorgen voor gele en zwarte grassprietjes.

En ja, mag men nog vermelden in de media dat premier Di Rupo homoseksueel is?
Willen wij stadsbedienden verbieden om zich te outen als homoseksueel, dan moeten wij journalisten verbieden te zeggen wat de geaardheid is van ministers. Logisch toch?

En nog iets: een gouverneur moet boven de partijen staan. Een burgemeester niet. Waarom niet? Dus wanneer we de logica doortrekken en we verbieden dat een ambtenaar in functie zich politiek, religieus of op andere wijze uit, dan mag een burgemeester in functie zich niet uiten als zijnde lid van een politieke partij. Wij hebben de ideologie van die mens niet nodig! Dus wanneer er verkiezingen aan komen, moet een burgemeester af treden. Want hij/zij out constant zijn/haar ideologie. Hij/zij dient dan vervangen te worden door een neutrale ambtenaar.

Hoe die ambtenaar gekleed moet zijn, is wel een probleem. Wit? Nee, want dat is en ode aan de Provo’s. Zwart? Nee, want dat is duidelijk Gothic. Geel? Dat doet denken aan de Vonckisten. Groen? No way. Rood? De Sossen zouden wel willen. Blauw of bruin? Ook duidelijke partijkleuren.
Wat rest? Naakt. Maar met een zwart vierkantje op elke tepel. En een zwart schortje voor.
Dat zal meteen een boost geven aan het e-governmentproject.
Of wie weet net het tegenovergestelde: een toeloop op de loketten…

Ten slotte: wat met leerkrachten die kledij dragen gemaakt in China tegen een hongerloon? Of in India door kinderen? Mag dat? Ja hoor, geen enkel probleem!

En wat met dat snoepgoed, dat die beambte zit te knabbelen? Slecht voor de gezondheid. En ik maar aan mijn kinderen uitleggen dat ze een appel als 11-uurtje moeten nemen, en dus niet mogen doen zoals die loketbediende. Foute invulling van een voorbeeldfunctie. Erger nog: mij lijkt het dat een coladrinkende loketbeambte sluikreclame voert voor een frisdrankgigant. En dat kan niet. Echt niet, nee.
Of toch?

Heerlijk toch, de mens als hypocriet wezen.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 2 februari 2013 in humor, maatschappij

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • februari 2013
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 •  
  %d bloggers liken dit: