RSS

Ik en iets

12 nov

Ik leef in de waan een vrije wil te hebben. Als mijn hersentjes soms 7 seconden vroeger een beslissing nemen (7sec. voordat ikzelf zeg iets te hebben gekozen) dan is het duidelijk dat ik er van houd (verslaafd ben?) om mezelf te bedriegen.
In wezen ben ik getuige van wat mijn “ik” doet en gemakkelijkheidshalve zeg ik “ik” maar misschien zou ik beter in de derde persoon over mezelf praten. Het ik is een vreemde. Maar niet in mezelf want mezelf is het vreemde. Een vreemde bezit mijn ik. En die vreemde noem ik “ik”. Ik ben “autobezetter”, of nog correcter: ik word in bezit genomen door neurologische decisionmakers die mijn lichaam gebruiken als vehikel om wat te spelen.

Ter verduidelijking: dit zijn niet mijn woorden maar deze gebrouwen door mijn hersenactiviteiten, gevoed door lectuur die buiten mijn wil om gekozen werd door diezelfde hersenactiviteiten.

Of zoiets?

In ieder geval: “Iets” deed mij zeggen dat ik concreet iets bedoelde. Ook al hoorde ik mezelf op abstracte wijze praten en schrijven. Ik ben concreet, maar wat ik zeg klinkt zo abstract. Moest ik het concreet willen zeggen, ik zou het schilderen. Of met de mantel der stilte openbaren.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 12 november 2011 in filosofie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • november 2011
  M D W D V Z Z
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 •  
  %d bloggers liken dit: