RSS

Voor een witte Valentijn

13 feb
Maria kreeg Jezus zonder seks gehad te hebben. Zij was met andere woorden nog maagd. Volgens biologen (je weet wel, gelovigen in het Darwinisme) kan dit niet. Dus is de vraag: wie heeft haar dat gelapt?

Laten we eerst stilstaan bij die andere godsdienst met z’n duizend verzinsels, de Islam. Wat is voor bepaalde fanatieke moslims het hoogst bereikbare? Juist, naar de hemel stijgen en daar een hele resem maagden ter beschikking hebben. Zelfmoordaanslagen zijn dus een Valentijnrendez-vous met onbevlekte ontvangsters. Daarom dus dat 99% van de zelfmoordterroristen mannen zijn, en de resterende 1% lesbiennes.

Terug naar Maria. Zij moet genomen zijn geworden door een super-man die geen bloedsporen naliet. Niet Jozef dus, ook al was dat een rijke gast die zich een ezel (de limousine uit de oudheid) kon permitteren om met een hoogzwangere Maria rond te trekken. Nee, het moet hogerop gezocht worden. En dan komen we terecht bij… Allah. Deze Grote Creator was reeds bezeten door het pure en het maagdelijke. Het gevoel van een eerste voetstap in een onbetreden sneeuwlandschap. A small step for a man, a giant leap for Maria. Deze passie voor het maagdelijk witte kost vandaag menig roekeloze snowboarder het leven (lawines ontstaan wanneer men sporen trekt door onbetreden sneeuwtapijten), maar omdat er in Palestina geen sneeuw ligt, beperkt de maagdelijkheid zich tot het ongevaarlijk kreuken van witte, versgestreken lakens.

En dus spreidde Allah zijn bedje naast Jozef en bevruchtte hij Maria.

Dat maakt dat Jezus een bastaardislamiet is. En ook Jood. Men zou voor minder een Klaagmuur optrekken.
Als Allah de vader van Jezus is, hoe verhoudt deze laatste zich dan tot Mohammed? Juist: het zijn halfbroers. En Maria is de overgroot-tante van Mohammed.

Hoe zou de wereld eruit zien moest Allah vlak nadat hij Jezus maakte, ook Mohammed gemaakt hebben? Zouden de halfbroers zich gedragen hebben als Abel en Kaïn? Zouden ze veel over mekaar geroddeld hebben? Een koran vol. Of zouden ze samen de Bijbel der Tolerantie geschreven hebben?

Hoe het ook zij: op 14 februari vieren we het aanbidden van de drug der romantiek; het éénworden als koppel. Zoals Allah met Maria. We herdenken in elke vrouw Maria en daardoor zijn we zelf een beetje Allah. Onze wapens zijn rode bonbons op een rood velouren tafelkleed en een dozijn rode rozen. Rood is de kleur van stervelingen. Zichtbaar na de daad. Om het schaamrood van te krijgen.

Allah zelf verkiest wit.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 13 februari 2010 in humor, religie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • februari 2010
  M D W D V Z Z
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 •  
  %d bloggers liken dit: