RSS

Wacko & imago

30 jun

Ik hou niet van topsport maar ik wil wel even wijzen op een paradox. Als men Tom Boonen niet naar de Ronde laat gaan omdat hij het imago schaadt van de topsport (en die van de Tour in het bijzonder) wat dan te denken over Michael Jackson die aanbeden wordt door miljoenen, een begrafenis zal krijgen die grootser is dan die van Lady Di en alle Engelse koningen samen, maar die wel een toonbeeld is van hoe het niet moet…

Wacko Jacko was verslaafd aan pijnstillers, spilzuchtig, had het brein van een zestienjarige, schreef teksten zonder inhoud, maakte na 1983 niks meer dat de moeite was, wist met zijn seksualiteit geen blijf, begreep niet hoe men met mediaheisa kon omgaan, traumatiseerde zijn kinderen en wedijverde met de obsolete drang van Franse en Britse hovelingen er zo bleek mogelijk uit te zien.

Vandaag kan men enkel eren wat de man in de periode tussen 1979 en 1983 gepresteerd heeft. Vijf nummers die de tand des tijd zullen overleven. Intussen schaadt zijn imago en levenswandel de popwereld en het beeld dat men van een rockmuzikant kan hebben; schaadt hij alle normen op het vlak van opvoeden (wie noemt zijn zoon nu Prince Michael I) en heeft hij tienduizenden fans te kakken gezet.

De man zou best in alle stilte om twee uur ’s nachts op een obscuur kerkhof begraven moeten worden terwijl men voor de zombies een clip van hem op groot scherm afspeelt. Dat was zijn wereld. Helaas is hij erin geslaagd zich als levende reeds tot bleke dode te laten uitroepen.

Als Boonen omwille imagoproblemen niet naar de tour mag, mogen bezielde artiesten (hoe groot of klein hun talent ook weze) dan niet eisen dat men Michael Jackson voorgoed uit de media haalt en enkel terugbrengt tot wat ie was: een natuurtalent dat op het juiste moment de juiste pasjes zetten op een serie versnelde discotonen. Wie de muziek van Prince beluistert, weet dat deze dreumes meer betekent heeft voor de rockmuziek dan Wacko.

Jacksons aanbidding wacht hopelijk hetzelfde lot als de beloning die de Amerikanen op het hoofd gezet hebben van Al Qaeda-leider Abu Ayyub al-Masri: in 2006 bedroeg die 5 miljoen dollar; in 2007 1 miljoen dollar; en in 2008 nog slechts 100 000 dollar en wie weet zullen ze hem morgen quasi onbelangrijk vinden.

 
1 reactie

Geplaatst door op 30 juni 2009 in media

 

Een Reactie op “Wacko & imago

 1. Dimitri Recko

  26 augustus 2009 at 6:41 pm

  Zonder twijfel een goed artikel! Alleen vind ik dat MJ echt wel een mijlpaal is in de muziekgeschiedenis, ongeacht zijn bizar en infantiel gedrag.

  Greetz Dimi

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • juni 2009
  M D W D V Z Z
  « mei   sep »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 •  
  %d bloggers liken dit: