RSS

π, oftewel Politiek Incorrecte Ironie

01 feb

Ik heb recentelijke een koe geïnterviewd. Dat viel aanvankelijk niet mee. Zo’n beest babbelt nogal moeilijk. Maar uiteindelijk vlotte het wel. Tot ik een kritische vraag stelde (waarom ook niet? Het gebeurt quasi niet meer dat journalisten in interviews kritische vragen stellen. Meeste interviews dienen om de interviewer én de geïnterviewde positief in beeld te laten komen, dus op te hemelen).

Ik vroeg de koe hoe het kwam dat ze altijd als een stofzuiger met haar kop tegen de grond zit en gras knabbelt terwijl- eens ze zich zou oprichten- de wereld potdorie honderd keer mooier en boeiender is. Ik kreeg als antwoord dat ik wat respectvoller diende te zijn want Darwin zou iets over het hoofd hebben gezien, n.l. dat er mensen zijn die niet afstammen van de gezamenlijke voorouder van mens en aap. (Trouwens, de mens zou het product zijn van de kruising tussen twee mensapen. Dus een soort mislukte bastaard die toevallig de meeste aangepaste eigenschappen had op dat moment, te weten snel aanleren. Maar dit terzijde).

“Dus er zijn mensen die afstammen van andere dieren dan de aapachtige? Van welke dan?”, vroeg ik.“Van grazers.” “Wie dat dan?” De koe keek me aan. “Moslims.”

Moslims zijn de nazaten van de gemeenschappelijke voorouder tussen grazers en een mensensoort. Vandaar dat moslims zich vandaag nog elke dag vijfmaal op de grond werpen en bidden, terwijl ze de grond voor zich met hun mond aftasten. Dat kan kloppen, want de eerste moskeeën werden in openlucht, op een grasveld, opgericht. En wat bleek? Na enkele weken was al het gras verdwenen; opgevreten. Dus is men begonnen met het leggen van tapijten. Soms zie je gaten in die tapijten. Het werk van fanatieke moslims die hun graasinstinct niet onder controle kregen.

Meteen wordt ook verklaarbaar hoe een vruchtbare streek veranderde tot woestijngebied, de Sahara.

En dat doet denken aan het fenomeen van de zuidelijke winden die elke zomer kilo’s fijn zand uit de Sahara tot in onze contreien brengen. ’s Ochtends merk je dan dat je wagen helemaal onder het Saharazand ligt. Toen ik voorbije zomer in een Marokkaanse wijk in Antwerpen was, bleek die ochtend zowat elke geparkeerde wagen een licht goud kleurtje te hebben. Onmiddellijk begonnen tientallen Magrebijnen de wagens af te stoffen. Ook mijn wagen. Nu kan ik hulpvaardigheid zeker appreciëren maar ik vroeg me natuurlijk wel af- ecologisch als ik ben- wat mijn medemensen gingen doen met het verzamelde stof. Toch niet in de goot kappen met het risico dat de riolen verstoppen… Dus volgde ik een medeburger die met een emmer boordevol gevuld Saharazand naar de berm van de autostrade stapte. En tot mijn verbazing kapte hij het zand niet weg. Nee, hij plantte elk zandkorreltje in de grond; Toen ik hem vroeg waarom hij dat deed, antwoordde de man dat uit elk korreltje een Marokkaan of Turk zal groeien.

Meteen begreep ik de slogan waarmee Dewinter en Annemans in juni aan de verkiezingen zullen deelnemen. Voor wie niet op de hoogte is: het Vlaams Belang weigert nog langer racistische praat te verkopen. Zij stellen dat zij enkel nog slogans zullen gebruiken die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zij pakken dus de komende verkiezingen uit met de slogan: De Sahara rukt op. Volgens sommigen een onschuldige slogan, maar in het licht van voorgaande toch duidelijke een statement. De knabbelaars komen, was een alternatief, maar omdat knaagdieren niet zo in de markt liggen werd er dus een door Frank Deboosere goedgekeurde vaststelling naar voren geschoven. Die gasten weten verdomd Göbbeliaans goed wat communiceren is.

(voorgaande gekheid op een stokje -na het bekijken van wat stand-up comedy- kan niet opboksen tegen wat hier allemaal te lezen staat.

Wie wél ernstige zinnige dingen wil lezen verwijs ik naar Lucas Catherine over islamofobie en het Huis van de Arabische kunst).

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 1 februari 2009 in media

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • februari 2009
  M D W D V Z Z
  « jan   mrt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 •  
  %d bloggers liken dit: