RSS

Nieuwe woorden in Van Dale

02 dec

Door de bezetting van de Thaise luchthavens konden duizenden sekstoeristen niet vertrekken. Ze hielden zich eerst bezig met wiiën maar begonnen daarna te zwaffelen naar de vrouwelijke betogers. Aan de uitgang van de rookvrije luchthaven werd ook heel wat afgesmirt. Hun wensen voor waar nemend keken de gestranden vervolgens naar zweef-tv-programma’s.

Al bij al aanvaardden de toeristen hun lot, zeker wanneer bleek dat heel wat piloten slaaprijders waren. En omdat al dat wachten een knorrige maag tot gevolg had, ontpopten een aantal mannen zich tot gastroseksuelen, kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen.

Toch werd even de pret gedrukt toen een groepje bejaarde Thai zich gedroeg als horroropa’s. De oudjes werden onmiddellijk opgenomen in de hufterindex.

Uiteindelijk mochten de toeristen door de blootscanner. Op de vraag van de douanier wat ze in Thailand hadden gedaan, antwoordden de meesten dat ze een bezoek hadden gebracht aan een bleekshop. Van voluntoerisme was natuurlijk geen sprake.

Eens terug in Europa wachtte hen de gevolgen van de agflatie en de bankendomino. Weinigen durfden het r-woord in de mond te nemen. Men zou voor minder een locavoor worden.

Toen ze hun echtgenotes terugzagen op de tarmac kregen ze de vraag voorgeschoteld of ze zich niet promiscue hadden gedragen. “Nee hoor”, luidde het antwoord van onze actieve vijftigers die hun eerste seniormoment veinsden. “Thaise vrouwen dragen allemaal een hijood”. Waarmee ze opnieuw hun plantagementaliteit onderstreepten.

Zie http://woordvanhetjaar.vandale.nl/ en http://www.vandale.nl/vandale/taalzaken/woordvandeweek/

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 2 december 2008 in taal

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Archief

 • december 2008
  M D W D V Z Z
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 •  
  %d bloggers liken dit: